We recommend Scotch

We recommend Scotch

  • Label design

Whiskybase is een winkel voor iedereen die whisky wil kopen, ruiken of proeven. In de winkel staan honderden verschillende whisky’s uit alle windstreken. Van Amerikaanse en Ierse bourbons en whisky, tot Indiase en Japanse whisky en – uiteraard – de Schotse whisky.
De site met tienduizenden bezoekers per dag ’s is inmiddels werelds grootste whisky-community en telt inmiddels ruim 90.000 whiskysoorten, bijna 1.000 geregistreerde destilleerderijen en ruim 30.000 ‘leden’.

Label design

Whiskybase wilde als exclusieve whiskywinkel ook zelf whisky’s bottelen onder de naam Archives whisky. Archives whisky’s zijn van topkwaliteit, zonder kleurstoffen, niet koud gefilterd, op vatsterkte en uit één vat. Er was behoefte aan een nieuw label voor de Archives whisky dat het merk beter zou vertegenwoordigen. Studio Lemon heeft nieuwe labels ontworpen waarbij gebruik is gemaakt van de illustraties uit het boek ‘Fishes of Samoa’.

We recommend Scotch.

Fishes of Samoa

We hebben gebruik gemaakt van de illustraties uit het boek ‘Fishes of Samoa’. Dit archiefboek is al meer dan 100 jaar oud en geeft een schitterende weergave van het gebied in de Pacific waar een rijke flora en fauna te vinden is. De rijkheid aan dat leven staat symbool voor de drank die bekend staat als het levenswater.

The Gathering

Vanwege het vijfjarig bestaan van Whiskybase werd in November 2016 de eerste Whiskybase Gathering georganiseerd. Een festival dat zich richt op mensen die al vaker een whiskyfestival hebben bezocht en toe zijn aan iets anders dan de grote merken en dat ook ruimte bood om leden van het Whiskybase forum te ontmoeten.