Whiskybase to Celebrate

Whiskybase is een paradijs voor alle liefhebbers van whisky. Whiskybase is gestart in 2007 met als doel het grootste whiskyplatform te worden. Whiskybase opende in 2012 haar deuren als nieuwe parel aan de upcoming Rotterdamse winkelstraat de Zwaanshals.

Zoals de naam al verraadt is Whiskybase zowel een fysieke als online plek om whisky te kopen. Om de mijlpalen van de website, namelijk bij elke 10.000 flessen die worden toegevoegd aan de database, te vieren wilde Whiskybase ook zelf whisky’s bottelen en verkopen. Onder hun eigen naam en op basis van hun logo heeft studio Lemon een vertaling gemaakt van het logo naar een front en backlabel voor de fles.

Whiskybase Archives

Archives whisky’s zijn whiskys van topkwaliteit, zonder kleurstoffen, niet koud gefilterd, op vatsterkte en uit één vat. Er was behoefte aan een nieuw label voor de Archives whisky dat het merk beter zou vertegenwoordigen. De labels zijn uitgevoerd met verschillende illustraties van vissen en zeedieren, en later ook met diverse landdieren. Hiervoor is gebruik gemaakt van de illustraties uit het boek ‘Fishes of Samoa’. Dit archiefboek is al meer dan 100 jaar oud en geeft een schitterende weergave van het gebied in de Pacific waar een rijke flora en fauna te vinden is. De rijkheid aan dat leven staat symbool voor de drank die bekend staat als het levenswater.

Er is veel aandacht geschonken aan de druktechniek. De basis is conventioneel drukwerk gedrukt op handgeschept papier en de illustraties zijn later in geprint. De labels zijn er in verschillende uitvoeringen en staan vol trots in de winkel en zijn ook online verkrijgbaar.

Terug naar overzicht Volgende case

Meer weten over Branding en Packaging? We vertellen je er graag over.

Ray van der Meulen

Creatief partner