Als elke seconde telt

Als elke seconde telt

  • Identity
  • Website
  • Signing

Cuna is in de 60er jaren begonnen als portofoonproducent, maar al snel heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een aanbieder van totaalpakketten voor professionele draadloze communicatie

CunaCC is een door Cuna ontwikkeld geavanceerd platform dat het mogelijk maakt om essentiële externe communicatiesystemen, zoals portofoons, pagers en Gsm’s, naadloos aan elkaar te koppelen. De koppeling van systemen binnen dit platform geeft overzicht en maakt het een echte lifesaver in het geval van calamiteiten.

Identity

Cuna wilde zich met CunaCC opnieuw positioneren in de markt. Ze hebben Studio Lemon gevraagd om een communicatieconcept en een nieuwe visuele identiteit te ontwikkelen die volledig op deze nieuwe positionering aansluit. We hebben een beeldtaal ontwikkeld rondom het idee van de “noodknop”. Groot en zichtbaar, bonte kleuren, schreefloze typografie en alles een lekker bold. De rebranding van CunaCC is zo succesvol geweest, dat er veel meer belangstelling vanuit de markt is ontstaan dan men verwachtte. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd is de succesvolle verkoop van het bedrijf.

Als elke seconde telt!

Digital UX

SEO-optimalisatie – en daarmee vindbaarheid – stond centraal bij het ontwikkelen van de website van CunaCC. Op basis van SEO-onderzoek is de gehele website geoptimaliseerd voor een optimale vindbaarheid van de website. Dankzij een rijk aanbod van informatie- en blogpagina’s met SEO geoptimaliseerde code presteerde de website zeer goed op vindbaarheid.

Hand-Made Neon

De signing voor CunaCC was een uitdagend project: letters van 160 cm hoog, pictogrammen van 200 cm over een lengte van 25 meter. Samen met onze partner Q-Neon hebben we een signing ontworpen die zowel gedurende de dag als in de avonduren zeer goed leesbaar is. Een combinatie van hand-made Neon en Ledverlichting zorgde voor veel bekijks langs de A13.

Bold design Interface

We hebben voor CunaCC een interface ontworpen waarmee communicatiesystemen, zoals portofoons, pagers en Gsm’s, naadloos aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Touchscreen gebruiksgemak, zo min mogelijk kliks en simpliciteit in design vormden de basis van het interface design. Het doordachte design stelde de gebruikers in staat binnen no time een calamiteit de melden en tegelijkertijd overzicht te creëren van alle apparaten en functionaliteiten.