Hoger in Google door SEO optimalisatie

SEO, wat is dat eigenlijk?

Je hebt vast weleens iets gehoord over SEO, maar wat is Search Engine Optimization nou eigenlijk? De letterlijke betekenis is zoekmachine optimalisatie. Het is in feite alles wat je doet om te zorgen dat zoekmachines je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten tonen.

Waarom is SEO belangrijk?

In Nederland start de zoektocht naar een product of bedrijf voor 95% in een zoekmachine. Wil je onder de aandacht van je doelgroep komen en leads genereren dan is het belangrijk om bovenaan in de zoekmachines staan.

Hoe werkt SEO in 2021?

Een goede vindbaarheid van je website is een cruciale succesfactor. Bij het bouwen van je website is het daarom belangrijk dat zoekmachines de HTML opmaak makkelijk kunnen begrijpen. Overzichtelijke code en een simpele site-architectuur is key.

Ondanks dat WordPress en plug-ins die wij gebruiken in de basis erg goed zijn, komt er bij optimalisatie veel meer kijken dan alleen een goed gebouwde website.

Een veelgemaakte denkfout is dat je met alleen techniek en het gebruik van meta tags SEO succes kunt behalen. Goede SEO is een combinatie van een onderscheidend product- en dienst portfolio i.c.m. met slimme technieken en doorlopend SEO en User Experience Advies. Je moet je continu verplaatsen in je doelgroep en bepalen hoe je die het beste kunt bereiken.

SEO tips:

Studio Lemon helpt je met SEO

Wij gaan graag met je om de tafel om je bedrijf, diensten en/of producten te leren kennen. We gaan met jou en eventueel je klanten in gesprek om een zo’n goed mogelijk beeld te krijgen van de behoeftes van je bezoekers. Door je website te voorzien van slimme technieken en krachtige content, creëren we een nieuw nulpunt en bepalen met jou de doelen.

Daarna is het een kwestie van meten. We monitoren je website op regelmatige basis en kijken middels Google Analytics en Google Search Console naar de prestaties van je website, gebruikersgedrag en je positie in Google. We adviseren o.b.v. van ons onderzoek en voeren op pragmatische wijze aanpassingen door om de koers van je website continu bij te sturen.

Gratis SEO scan?

We lopen graag je website door om te kijken op welke manier je je site kunt optimaliseren en hoger in Google kunt komen. Websites hangen niet voor niets in de lucht! Neem contact op voor een gratis SEO-scan

Meer weten over SEO?

We vertellen je er graag over. Websites hangen niet voor niets in de lucht zullen we maar zeggen!


Charlie van der Zwan

UX & Development

Terug naar blog overzicht

Wil jij ook groeien
in de digitale wereld?

Neem contact met ons op.